Met afstand dichterbij

Donderdag was het dan zo ver. Ik kreeg het eerste exemplaar van mijn boek in handen. Een vreemde gewaarwording. Ik ben zo lang bezig geweest met de voorbereiding. Het schrijven, het inleveren van het manuscript, het schaven aan de tekst en het verdere corrigeren. Ook was er het voorzichtige idee voor de cover. Het maken van de foto’s. Met dank aan Romée Schutte zijn ze erg mooi geworden en komt daarmee het idee van de cover helemaal tot zijn recht.

Maar nu is daar dus eindelijk echt tastbaar: het boek.

Soms lees ik er even een stukje in. Dat is raar. Soms lees ik puur gericht op taal, dan blijf ik kritisch. Struikel over elke zinsnede en zou alles anders onder woorden hebben gebracht. Een andere keer ben ik meer met de inhoud bezig. Ik ken het natuurlijk helemaal, het is mijn eigen verhaal. Maar toch voelt het soms alsof ik over iemand anders lees. Tijdens het lezen lijk ik afstand te nemen.

Tegelijkertijd weet ik dat ik met mijn verhaal juist dichter bij de lezers kom. Ik laat met mijn verhaal veel van mezelf zien. Gedachten, moeilijkheden, probeersels, overwinningen en mislukte experimenten.

Dat voelt kwetsbaar, maar ook stoer. Ik heb niets te verbergen en doe er je voordeel maar mee. Of niet natuurlijk, je mag het zelf weten. Alles zal evengoed wel doorgaan.

Nieuwsgierig naar het boek? Ga op deze pagina naar Mijn boeken. Daar kan je het bestellen


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Met afstand dichterbij

Ik neem je mee

En nu weer door!

Met afstand dichterbij

Vertraging op de lijn

What's in a name?